06-57423354 of 0519-332809

 
 
 
 
 
 • Frysk menu 27,50

  Fryske sipelsop
  Met een crouton met nagelkaas.

  Fryske stoofschotel
  Alderwetske stoof fan kofleis mei droege woarst en
  ferskate krûderei nei beppe’s resept makke.

  Boerenjongens
  Vanille-ijs, boerenjongens & slagroom.

En dat is acht!

Onze achtste hotelkamer is af. Mooi op tijd, want het seizoen begint weer. De afgelopen weken scheen de zon al volop en was ons terras goed gevuld. Als dit de opmaat is, laat de zomer dan maar komen. (meer…)

Van boot tot buffet

De bruggen in Burdaard gingen van het zomer minstens 30 keer per dag open. Dat betekent veel toerisme en dus werk aan de winkel. Qua weer hield het begin van de zomer niet over. Toch was  het hotel-restaurant elke avond goed gevuld. Wat betreft de nazomer konden we het bijna niet beter treffen. In september steeg het kwik nog regelmatig tot boven de 30 graden Celsius.

(meer…)

Batavus Quip’s geleverd

Ze zijn er, de mooie en opvallende gele fietsen van Boat Charter Holland. Speciaal voor toeristen stationeert Albert Hendriks van Friesland Holland vier Batavus Quip’s. Toeristen kunnen de fietsen huren en de omgeving verkennen. Als extraatje geven wij de toeristen een fietsroute en voordeelbonnen om optimaal van Burdaard en de omgeving te kunnen genieten. (meer…)

20 jaar ziel & zaligheid in Burdaard

In het voorjaar van 1996 namen wij onze intrek in Burdaard. Dat betekent dat we ondertussen al meer dan twintig jaar in Burdaard werken. We begonnen als eetcafé het Hoekje. Na de veranderende vraag, aanbod en tijdsgeest hebben we de bakens verzet. Daar hoorde dan ook een andere naam bij. Het werd It Posthûs, vanwege de cultuurhistorische waarde van het gebouw. Eerder was het namelijk een postdistributiecentrum geweest. Sinds 2011 draagt It Posthûs de titel van hotel-restaurant. (meer…)

Paasbrunch 27 maart 11:00 uur 2016

Eerste Paasdag organiseren wij een speciale paasbrunch. De brunch start om 11:00 uur en is voor het hele gezin. Of lekker knus met z’n tweeën, dat mag ook. Graag wel van te voren reserveren.

(meer…)

Nieuwe keuken & logo

Traditiegetrouw is het in de maanden januari en februari rustiger in ons hotel-restaurant. In het weekend is het restaurant geopend vanaf 17:00 uur. Doordeweeks enkel op reservering. Het hotel is wel de hele week geopend. Vooral gasten die in het westen wonen en hier in het noorden enkele weken werken, maken daar dankbaar gebruik van. (meer…)

Off the boat on the bike in Burdaard

Vanaf maart 2016 is het voor toeristen mogelijk om in Burdaard zogenaamde Batavus Quip’s te verkrijgen. Deze fietsen zijn door Boat Charter Holland bij ons hotel-restaurant gestationeerd. Als extraatje geven wij de toeristen een fietsroute en voordeelbonnen om optimaal van Burdaard en de omgeving te kunnen genieten.  (meer…)

Wandelarrangement Terpenland

Stelt u zich een Nederland voor zonder deltawerken, of nog verder terug een Nederland zonder zeedijken. Dat is een Nederland in constante strijd tegen het water. Wat deden slimme kustbewoners? Die bouwden hun dorpen op terpen.  (meer…)

Wat een fietsbrug betekent voor It Posthûs

De afgelopen week heeft Gemeente Ferwerderadiel de fietsbrug bij Burdaard (Alde Feart) vervangen. Het steile ijzeren exemplaar is vervangen door een vlakkere variant van hout. De vraag naar een andere fietsbrug was er al langer, maar mede door de opkomst van de e-bikes is de realisatie in een versnelling geraakt. (meer…)

2015, Het jaar van… Toerisme

Noordoost Friesland staat in de steigers. Stichting RMT is een bundeling van ondernemers, verschillende initiatieven en andere samenwerkingsverbanden uit zes gemeenten. Zij hebben als doel Noordoost Friesland op de kaart te zetten. Zij voorzien gasten in het gebied van de juiste informatie en wijzen hen op al het moois dat Noordoost Friesland te bieden heeft. Momenteel zijn ze bezig met het realiseren van een inspirerend magazine. Hierin staan alle activiteiten en schitterende culturele bezienswaardigheden van Noordoost Friesland. Ook wij dragen ons steentje bij. Wij namen zitting in het bestuur, denken mee en vertegenwoordigen graag de belangen van uytland recreatieondernemers. Zowel binnen als buiten onze gemeente Ferwerderadiel. (meer…)